10 Padite ndaj Kishes Moderne

Keto jane 10 padite, 10 gjerat qe duhet te ndryshojne ne kishen moderne nga Paul Washer.


Hyrja per 10 Padite ndaj Kishes Moderne - Nevoja per Reformim1. Mohimi Praktik i Mjaftueshmerise se Bibles2. Mosnjohja e Perendise3. Deshtimi per te Adresuar Gjendjen e Vertete te Njeriut4. Mosnjohja e Ungjillit te Jezu Krishtit5. Mosnjohja e Mesimit te Bibles per Riperteritjen6. Ftesa Jo Biblike e Ungjillit7. Mosnjohja e Natyres se Kishes8. Mungesa e Disiplines se Dashur ne Kishe9. Nje Heshtje per Ndarjen10. Psikologjia ka Zevendesuar Biblen ne lidhje me FamiljenMbyllja per 10 Padite ndaj Kishes Moderne - Keshillat e Fundit Thirrja e Bibles per jobesimtarin


Vellezer dhe motra, ju pergjerohem, qe te reflektojme. Thirrja e Bibles per jobesimtarin nuk eshte "Zoti te do" por "Arratisu nga Zemerimi i Perendise qe po vjen" dhe "Pendohu dhe Beso". Cdo njeri do te dale nje dite perpara Perendise dhe sa e pamend do te jete qe ne vend qe ti paralajmeronim njerezit me dashuri per Zemerimin dhe Gjykimin e Perendise qe po vinte i kemi lajkatuar dhe u kemi dhene siguri dhe paqe te rreme ne mekatet e tyre.Cfare eshte nje kalvinist?

Nje kalvinist nuk eshte nje person qe ndjek Kalvinin apo ndonje person tjeter. Ky eshte thjesht nje term qe tregon se personi ka braktisur mesimet njerezore te futura prej Arminit ne shek.16 ne kishe dhe qe prevalojne kaq shume ne ungjillorizmin e sotem modern dhe eshte rikthyer te Bibla dhe ka perqafuar te vertetat e medha biblike qe u rikuperuan gjate Reformacionit Protestant. Te vertetat e medha qe shpetimi yne eshte vetem prej hirit, vetem nepermjet besimit, vetem ne Krishtin, vetem per lavdine e Perendise. Pra, shpetimi eshte vetem prej Zotit dhe hirit te Tij. Ai beson tashme ne 5 Solat e Reformacionit te cilat jane: Sola Sriptura - Vetem Shkrimi per jeten dhe praktiken, Sola Fide - Vetem Besimi per shpetimin, Sola Gratia - Vetem prej Hirit, Solus Christus - Vetem ne Krishtin, Soli Deo Gloria - Vetem per lavdine e Perendise. Ai gjithashtu beson ne 5 te vertetat e medha biblike qe ishin pergjigjja e Reformacionit Protestant ndaj mesimve jobiblike te Arminianizmit. Keto 5 te verteta biblike jane: Mekatshmeria e plote e njeriut - njeriu eshte i vdekur ne mekat, i verber, urrejtes i drites dhe Perendise dhe skllav i mekatit. Zgjedhja prej Perendise - Perendia, ne hirin e tij te madh, na ka zgjedhur qe perpara themelimit te botes. Shlyerja Specifike e Krishtit - Krishti shleu dhe pagoi per mekatet e te zgjedhurve te tij. Hiri i Parezistueshem - Perendia ne kohen e Tij na riperterin, na ndryshon dhe na terheq te Biri. Qendrueshmeria e Shenjtoreve - Pasi Perendia na ka riperterire dhe na ka dhene nje zemer te re Ai do te na mbaje ne doren e Tij dhe ne besim deri ne fund. Ai gjithashtu eshte nje person qe ka kuptuar qe gjithcka duhet te jete rreth Perendise dhe jo njeriut. Predikimi, ungjillizimi, adhurimi dhe gjithcka tjeter duhet te kete ne fokus Perendine, jo njeriun. Ky eshte fillimi i Teologjise se Reformuar. 

SHËNIM: Ju lejoheni dhe inkurajoheni ta riprodhoni apo shpërndani këtë material në çdo formë të mundshme me kusht që të mos ndryshoni fjalët në asnjë mënyrë dhe gjithashtu të citoni burimin, pra, të përmëndni nga është marrë materiali duke e shoqëruar me adresën e kësaj faqeje.