Më të Fundit

8/recent/ticker-posts
"Askush nuk mund të vijë tek unë, po qe se Ati që më ka dërguar nuk e tërheq" (Gjo. 6:44) “Nuk më keni zgjedhur ju mua, por unë ju kam zgjedhur juve” (Gjo.15:16) "...Zoti ia hapi zemrën..." (Vep. 16:14) "Perëndia ju dha jetë ju, që kishit vdekur në mëkate..." (Kol. 2:13) "Perëndia...u dha pendesën për t'u dhënë jetën" (Vep 11:18) "...besimit...është dhurata e Perëndisë, jo nga vepra, që të mos mburret askush.” (Efes. 2:8) “...Sepse Perëndia është ai që vepron në ju vullnetin dhe veprimtarinë, sipas pëlqimit të tij.” (Fil. 2:13) "jo nga vepra, që të mos mburret askush.”(Efes. 2:8)

"Ju gjithnjë e kundërshtoni Frymën e Shenjtë" - veprat 7:51


hiri i parezisueshem, Veprat 7:51, riperteritja
KUNDËRSHTONI FRYMËN E SHENJTË? 

Kam dëgjuar shpesh që Veprat 7:51 është një provë kundër doktrinës biblike të hirit të parezistueshëm. Aty thuhet, "O qafëfortë dhe me zemër dhe veshë të parrethprerë, ju gjithnjë e kundërshtoni Frymën e Shenjtë..." Por ky është një dështim i madh ekzegjetik që në mënyrë të volitshme nuk i ka dhënë rëndësi të gjithë pjesës së parë të vargut. Kjo ndodh sepse është natyra e atyre që janë "të parrethprerë në zemër dhe veshë" ti rezistojnë dhe kundërshtojnë Frymën e Shenjtë. Ata nuk kanë veshë për të dëgjuar ose zemër për të kuptuar.

Rrethprerja e zemrës dhe veshëve, e cila mund të bëhet vetëm prej Frymës së Shenjtë, është vepra për të cilën flasim e cila çarmatos rezistencën e tyre. Rrethprerja e zemrës është një mënyrë tjetër në Bibël për të përshkruar veprën e Frymës së ripërtëritjes, dhe dukshëm që asnjë njeri nuk mund ta ripërtërijë ose ringjallë veten e tij.


- Nga J.W. Hendryx


Përkthyer nga: http://www.reformationtheology.com/biblical_expositions/

Post a Comment

0 Comments