Perëndia, Qënia më e Madhe e Pafundme - Nga Jonathan Edwards


Xhonathan Eduards, Lavdia e Perendise
Për shkak se Perëndia është pafundësisht qënia më e madhe, Ai është edhe pafundësisht qënia më e bukur dhe e shkëlqyer: dhe e gjithë bukuria që gjendet në të  gjithë krijimin, nuk është asgjë tjetër vecëse reflektimi i rrezeve të shpërndara të asaj qënie që ka një pasuri të pafundme të shkëlqimit dhe lavdisë...

~ Xhonathan Eduards (Jonathan Edwards)Works of Jonathan Edwards [Veprat e Xhonathan Eduards] Vol. 1
 (Peabody, MA; Hendrickson Publishers, Inc; 2007) f. 125.
 Natyra e Virtytit të Vërtetë: Kapitulli 2: Si dashuria respekton qënie të ndryshme.

Shpërndaje në Rrjetet Sociale

Artikuj të Ngjashëm

Tjetra
« Prev Post
E mëparshmja
Postimi Tjetër »
SHËNIM:
Të Gjitha të Drejtat të Rezervuara. Ju lejoheni dhe inkurajoheni ta shpërndani këtë material me kusht që të mos ndryshoni fjalët dhe gjithashtu të citoni burimin, nga është marrë materiali.