“Urdhërimi im nuk është shumë i vështirë për ty” - Ligji i Ripërtërirë 30


Sinergjismi, Ligji i Riperterire
Sinergjistët citojnë shpesh Ligjin e Ripërtërirë 30:11-14 për të treguar që njeriu mund të kthehet te Perëndia nga vetë kapacitetet e tija natyrore.

"11. Ky urdhërim që të jap sot nuk është shumë i vështirë për ty, as shumë larg teje. 12. Nuk është në qiell që ti të thuash: ‘Kush do të ngjitet në qiell që të na e sjellë dhe ta dëgjojmë, me qëllim që ta zbatojmë? 13. Dhe nuk është matanë detit që ti të thuash: ‘Kush do të kalojë për ne matanë detit që të na e sjellë dhe ta dëgjojmë, në mënyrë që ta zbatojmë? 14. Por fjala është shumë afër teje; është në gojën tënde dhe në zemrën tënde, që ti ta zbatosh.”

Ashtu siç ndodh në shumicën e rasteve të gabimit, ata nuk e kanë lexuar me kujdes pasazhin dhe kontekstin e tij. Pak vargje më parë Zoti thotë që zemrat tona, së pari, kanë nevojë të rrethpriten nga vetë dora e Perëndisë në mënyrë që ne ta duam Atë, e cila është ajo që e bën të mundur bindjen. (Ligji i Përtërirë 30:6)

"Zoti, Perëndia yt, do ta rrethpresë zemrën tënde dhe zemrën e pasardhjes sate, që ti ta duash Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemër dhe me gjithë shpirt, dhe kështu ti të jetosh."


http://www.reformationtheology.com/biblical_reflections/

Shpërndaje në Rrjetet Sociale

Artikuj të Ngjashëm

Tjetra
« Prev Post
E mëparshmja
Postimi Tjetër »
SHËNIM: Ju lejoheni dhe inkurajoheni ta riprodhoni apo shpërndani këtë material në çdo formë të mundshme me kusht që të mos ndryshoni fjalët në asnjë mënyrë dhe gjithashtu të citoni burimin, pra, të përmëndni nga është marrë materiali duke e shoqëruar me adresën e kësaj faqeje.