Ti Nënshtrohesh me Përulje Sovranitetit të Perëndisë - Nga Rajli (J. C. Ryle)Sovraniteti i Perendise
Le ta ngulim në mendje që, na pëlqen apo jo, sovraniteti i Perëndisë është një doktrinë qartësisht e zbuluar në Bibël, dhe një fakt i qartë për tu shikuar në botë. Mbi asnjë parim tjetër nuk mund ta shpjegojmë pse disa anëtarë të familjes konvertohen, dhe të tjerët jetojnë dhe vdesin në mëkat – pse disa pjesë të tokës janë ndricuar nga Krishtërimi, dhe të tjerët mbeten të varrosur në Paganizëm. Vetëm një llogari mund të jetpet për të gjithë këtë. Gjithcka është e rregulluar nga dora sovrane e Perëndisë. Le të lutemi për përulësi në respekt të këtij mësimi të thellë. Le të mbajmë mend që jeta jonë është si një avull, dhe që njohuria jonë më e mirë krahasuar me atë të Perëndisë është marrëzi e pastër. Le të jemi falenderues për një dritë të tillë që e kemi vetë, dhe ta përdorim me zell ndërsa e kemi.

~ Rajli (J.C. Ryle)

Mendime Ekspozuese mbi Ungjijtë (Expository Thoughts on the Gospels): Lluka volumi 1, [Carlisle, PA: Banner of Truth, 1986], 122.

Shpërndaje në Rrjetet Sociale

Artikuj të Ngjashëm

Tjetra
« Prev Post
E mëparshmja
Postimi Tjetër »
SHËNIM: Ju lejoheni dhe inkurajoheni ta riprodhoni apo shpërndani këtë material në çdo formë të mundshme me kusht që të mos ndryshoni fjalët në asnjë mënyrë dhe gjithashtu të citoni burimin, pra, të përmëndni nga është marrë materiali duke e shoqëruar me adresën e kësaj faqeje.