A eshte Biblike shprehja, "Zoti urren mekatin, por do mekataret"?

Zemerimi i Perendise
Besoj se e keni degjuar shpesh shprehjen e shume ungjilloreve "Perendia urren mekatin por do mekatarin"?
- Kjo eshte nje shprehje jobiblike! Bibla thote se cdo mekatar qe ndodhet jashte Krishtit ndodhet nen Zemerimin dhe Urrejtjen e shenjte te nje Perendie te shenjte dhe te drejte. Perendia i urren te pabeset dhe te padrejtet. Kete thote Psalmi 5:5 dhe 7:11.


Dhe "Perendia dergon mekataret ne ferr, jo mekatin." - R.C. Sproul
Nese Zoti yt eshte dashuri por jo i drejte dhe i shenjte qe ka zemerim dhe urrejtje per mekatarin atehere duhet te vesh seriozisht ne pikepyetje nese kisha jote meson te gjitha mesimet e Bibles!

Shpërndaje në Rrjetet Sociale

Artikuj të Ngjashëm

Tjetra
« Prev Post
E mëparshmja
Postimi Tjetër »

2 Komente

Write Komente
July 26, 2017 at 12:45 PM delete

Nuk mund te bazoni nje doktrine biblike mbi 2 ose pak vargje. Bibla duhet pare ne teresine e vet qe te zgjidhen dhe ato te ashtuquajtuara <>. "Sepse Perendia e deshi aq boten sa dha Birin e vet". Dhe ne kete pjese te vargut dashuria e Perendise eshte per ata qe jane ne BOTE, por njekohesish BOTA qendon nen zemerimin e Perendise per shkak te mekatit.Mund ta shtjelloj kete me shume vargje biblike, por JU KUNI KUJDES SE SI I ORIENTONI NJEREZIT QE LEXOJNE FAQEN TUAJ SEPSE KENI PERGJEGJESI JETEN E TYRE. Alqi Loli

Reply
avatar
July 27, 2017 at 5:51 AM delete

Faleminderit per komentin Alqi. Faleminderit per keshillen tende qe Bbibla duhet pare ne tereseine e saj dhe mendoj se kete kam bere edhe me lart. Sigurisht qe mund ta shtjelloja me shume dhe te jepja vargje me shume ne lidhje me kete teme.

Por me lejo te te bej nje pyetje. Nese dicka qe Bibla thote nuk i kalon dy vargje nuk duhet ta besojme?

Gjithesesi, ka edhe vargje te tjera qe flasin per Zemerimin e Perendise mbi mekataret, jo vetem mbi mekatin por mbi mekataret.

Per me shume te lutem shiko keto dy video shpejguese dhe ndihmuese:

https://www.youtube.com/watch?v=Huz3fiPpo74

https://www.youtube.com/watch?v=fuRS4WQ35MM

Zoti derdhte hirin e Tij mbi ne dhe na ndihmofte per te kuptuar me shume Fjalen e Tij.

Reply
avatar
SHËNIM:
Të Gjitha të Drejtat të Rezervuara. Ju lejoheni dhe inkurajoheni ta shpërndani këtë material me kusht që të mos ndryshoni fjalët dhe gjithashtu të citoni burimin, nga është marrë materiali.