Më të Fundit

8/recent/ticker-posts
"Askush nuk mund të vijë tek unë, po qe se Ati që më ka dërguar nuk e tërheq" (Gjo. 6:44) “Nuk më keni zgjedhur ju mua, por unë ju kam zgjedhur juve” (Gjo.15:16) "...Zoti ia hapi zemrën..." (Vep. 16:14) "Perëndia ju dha jetë ju, që kishit vdekur në mëkate..." (Kol. 2:13) "Perëndia...u dha pendesën për t'u dhënë jetën" (Vep 11:18) "...besimit...është dhurata e Perëndisë, jo nga vepra, që të mos mburret askush.” (Efes. 2:8) “...Sepse Perëndia është ai që vepron në ju vullnetin dhe veprimtarinë, sipas pëlqimit të tij.” (Fil. 2:13) "jo nga vepra, që të mos mburret askush.”(Efes. 2:8)

Libra

Libra që ia vlen ti lexosh:


Deshiron te njohesh Perendine e Vertete ashtu sic eshte zbuluar ne Bibel. Lexo "Atributet e Perendise"Ditari i David Brainerd. Ditari qe ka frymezuar shume misionare dhe te krishtere.
Liber i domosdoshem per cdo te krishtere mbi Sola Scriptura, nga grup autoresh te reformuar


Nje liber shume i mire per Reformacionin.


Nje permbledhje e mesimeve dhe doktrinave per te krishteret e rinj dhe te vjeter.Libri me i fundit i perkthyer dhe botuar ne shqip nga autori i mirenjohur i reformuar John Piper.


Te gjitha Besoret, Rrefimet dhe Katekizmat ne nje liber te vetem


  Nje liber shume i mire i ri nga autori i reformuar J. C. Ryle


  Katekizmi i Hajdelbergut.
Katekizmi i Shkurter i Uestministerit.Cfarë duhet të dijë cdo i Krishterë  - Një libër i jashtëzakonshëm për të mundur dhe vrarë mëkatin. Nga Puritani John Owen.


Cfare duhet te dije cdo i krishtere - puritani Xhon Ouen - Libra te krishtere - Mortifikimi i mekatit


Nje liber shume i mire nga autroi i mirenjohur biblik Jay AdamsTë Lindur Skllever. Si qendron puna me vullnetin tone? A eshte ai i lire?  -  Nga Martin Luteri.


Te lindur skllever - Martin Luteri - Libra te krishtere - Skllaveria e vullnetit

Nje biografi per Martin LuterinUri Në Vend - Nje liber i jashtezakonshem per kishen sot. Nga predikuesi biblik i Reformuar Steve Lawson.


Uri ne Vend - Steve Lawson - Libra te krishtere

Ky liber do t'ju ndihmoje te kuptoni me mire Temat Biblike.


I krishteri ne shtepi - Nje liber plot me keshilla biblike per beqaret dhe per te martuarit.
Përvoja që vlen - Nga Puritani dhe Teologu më i madh i reformuar amerikan Jonathan Edwards.


Pervoja qe vlen - Xhonathan Eduards - Libra te krishtere

Rruga e Shtegetarit - Një libër i jashtëzakonshem nga Puritani John Bunyan.


Rruga e shtegetarit - Xhon Banjen - Libra te krishtere


Nje liber i mire nga John Piper
Larg Perendisë, drejt Shkatërrimit (Mëkatarët në Duart e një Perëndie të Zemëruar) - Nga Jonathan Edwards

Larg Perendise drejt Shkaterrimit - Mekataret ne duart e nje Perendie te zemeruar - Xhonathan Eduards - Libra te krishtere - Zemerimi i Perendise

9 Shenjat e një Kishe të Shëndetshme - Nga Autori i Reformuar Mark Dever.


9 Shenjat e nje kishe te shendetshme - Mark Dever - Libra te krishtere - Kisha Ungjillore


 Libri Dashuri Mahnitese i bazuar ne shembelltyren e djalit plangeprishes.Dashtë Perëndia - Nga Puritani John Flavel.


Dashte Perendia - Puritani Xhon Flejvel - Libra te Krishtere - Perendia

Jezu Krishti dhe Ai i Kryqëzuar - Nga Predikuesi i mirënjohur i reformuar Martyn Lloyd-Jones.


Jezu Krishti dhe Ai i kryqezuar - Martin Lloid Xhons - Kryezimi dhe Sakrifica e Krishtit - Libra te krishtere - Doktrina e shendoshe

Të Ecurit me Perëndinë - Nga predikuesi i mirenjohur i reformuar J. C. Ryle.


Te ecurit me Perendine - Rajli - Libra te krishtere - Mesime biblike

Tërësisht prej Hirit - Nga Predikuesi i mirënjohur i reformuar C. H. Spurgeon.


Teresisht prej Hirit - Carls Sperxhen - Libra te krishtere biblike


Nje liber i mire per lutjen
Nje liber nga autori Andrew MurrayHeto Ndërgjegjen tende - Nga Puritani dhe teologu i madh amerikan Jonathan Edwards.

Heto ndergjegjen tende - Xhonathan Eduards - Libra te krishtere

Si të jetojmë të lumtur - Nga Puritani Jeremiah Burroughs.


Si te jetojme te lumtur - Xheremia Bras - Libra te Krishtere

Beteja më e Madhe në Botë - Nga Predikuesi i reformuar Charls Spurgeon.


Beteja me e madhe ne bote - Carls Sperxhen - Lufta shpirterore - Predikimi

Post a Comment

2 Comments